De één vindt ze lui, de ander vindt ze verwend. Maar millennials zijn toch wel al op verdomd jonge leeftijd actief bewust. Zie hier een lijstje waar millennials zich zorgen over maken. Niet wat je denkt.

 

Zoals iedere generatie wel ergens de schuld van krijgt, heeft ook iedereen wel wat te melden over de mensen geboren in de jaren 80 en 90. Als je de media mag geloven hebben millennials ongeveer alles – al avocado etend – kapot gemaakt.

 

Toch bewijst het onderzoek World Economic Forum’s Global Shapers Survey 2017 iets anders. Uit vragen aan 31.000 18 tot 35 jarigen uit 186 landen (dat zijn ze bijna allemaal) blijkt dat millennials juist heel betrokken zijn bij de toestand in de wereld. Klimaatverandering en daaruit volgende vluchtelingenstromen, gebrek aan scholing en werkgelegenheid, dit onderzoek zet de 10 grootste zorgen onder millennials op een rij.

1. Klimaatverandering / vernietiging van natuur (48.8%)

2. Grootschalige conflicten / oorlog (38.9%)

3. Ongelijkheid (inkomen, discriminatie) (30.8%)

4. Armoede (29.2%)

5. Religieuze conflicten (23.9%)

6. Vertrouwen in de overheid / corruptie (22.7%)

7. Water en voedselveiligheid (18.2%)

8. Gebrek aan scholing (15.9%)

9. Veiligheid / zekerheid / welzijn (14.1%)

10. Gebrek aan economische ontplooiing en werkgelegenheid (12.1%)

 

Het rapport is fascinerend leesvoer voor millennials en iedereen die wil weten waar de wereld naartoe gaat. Neem bijvoorbeeld deze inzichten:

  • Terwijl landen naar isolationisme toewerken, voelt 86,5% van de respondenten zichzelf simpelweg mens op aarde. Zonder zich speciaal te identificeren met een land, etniciteit of religie.
  • Meer dan 78% van deze jonge mensen wil vluchtelingen in hun buurt opnemen.
  • Iets meer dan de helft (56%) meent dat bij belangrijke beslissingen in hun land hun mening genegeerd wordt.

 

Lees ook:

Werkgevers begrijpen niets van millennials

 

Bron