Wat een schip! Dit 180 meter lange jacht is niet alleen het grootste schip ter wereld, maar heeft ook nog eens een lading technologie aan boord.

 

Deze REV (Research Expedition Vessel) is namelijk een varend laboratorium. Het onderzoeksschip gaat zich richten op klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. De hoofdtaak is het uit de oceaan vissen van plastic. Een helpend handje voor de Ocean Cleanup van onze Boyan Slat.

Aan boord bevinden zich twee drones voor in de lucht en één voor onderwater, een werkplaats voor Research en Design, meerdere laboratoria en een aula met 40 zitplaatsen. Het beheer van het schip is in handen van het Wereldnatuurfonds, die van de panda’s.

Eigenaar van de REV, en daardoor een beetje James Bond, is de Noorse zakenman Kjell Inge Rokke. Saillant detail: de investeerder in dit milieukundig lab heeft zijn centen verdiend met offshore olieboringen.

Er is plek aan boord voor 40 man personeel en 60 wetenschappers. In 2020 gaat het schip te water, net genoeg tijd om je te scholen tot de gewenste wetenschapper.

 

REV

The Research Expedition Vessel, or REV.

 

 

Lees ook: Vakantie in een ruimtehotel

 

 

Bron