Ben jij je aan het oriënteren op een vakantie, maar kan je niet kiezen? Over een kleine vier jaar wordt het mogelijk om een aantal nachtjes door te brengen in een ‘ruimtehotel’! Orion Span, een startup in ruimtetechnologie, heeft aangekondigd dat zij het eerste luxueuze ruimtehotel in een baan om de aarde gaan brengen op 322 kilometer hoogte.

 

Dit bijzondere hotel krijgt de naam ‘Aurora Station’. De accommodatie zal ongeveer dertien meter lang zijn en vier meter breed. Dat is vergelijkbaar met de grootte van een passagierscabine in een grote privéjet. Er kunnen in totaal zes mensen tegelijkertijd verblijven, in aparte tweepersoonssuites. Twee van deze mensen zullen bemanningsleden zijn (ex-astronauten).

 

Aan boord zweven de reizigers vrij en in gewichtsloze toestand rond. Iedere anderhalf uur vliegen ze éénmaal rond de aarde. Dat betekent dat ze maar liefst zestien zonsop- en ondergangen per etmaal kunnen bezichtigen. Tevens kunnen gasten tijdens het verblijf hun eigen eetbare gewassen telen. De geteelde plantjes mogen ze nadien als souvenirs mee terugnemen naar de aarde.

 

Voor een ruimte-vakantie moet je echter wel bereid zijn om een flinke som geld neer te leggen. Een verblijf van twaalf dagen in de Aurora Station zal ongeveer €7,7 miljoen p.p. gaan bedragen. Dat betekent €644.493 per nacht! Dat is niet bepaald goedkoop, maar dan heb je wel een héle bijzondere vakantie.

 

Als de Aurora Station succesvol blijkt, wil Orion Span nog meer vergelijkbare ruimtemodules gaan lanceren. In de toekomst willen ze zelfs onroerend goed in de ruimte gaan verkopen. Deze eerste buitenaardse appartementen heten de ‘Aurora-flats’ en de eigenaren kunnen er gaan wonen, ze bezoeken of onderverhuren.

 

 

Hoe ga je weer aan het werk na zo'n ruimtevakantie?

 

Bron Website Orion Span