Okay, wij milennials zijn helemaal goed zoals we zijn. Check. Toch helpt zelfinzicht altijd om interactie met jezelf en anderen te verbeteren. Eerder ontkrachtte we al 6 mythes over deze generatie. Nu delen we nuttige tips voor onszelf, gewoon om het ons allemaal wat makkelijker te maken.

 

Leg die telefoon nou eens weg
Ja ja, wij zijn goed in multitasken. Dus kunnen we een berichtje versturen en een gesprek voeren tegelijkertijd. Goed, inderdaad, dat kun je. Respect voor de persoon met wie je spreekt komt in vele vormen en maten, maar we zijn het er wel over eens dat je bijvoorbeeld niet uitgebreid in je neus gaat peuteren tijdens een gesprek. Nou, leg dan weg die telefoon. En je zult bovendien zien, dat nu je één ding tegelijk de kwaliteit van het gesprek veel beter wordt. Toch?

 

Geef je baas een kans
Ben je niet happy in je baan? Begin je alweer om je heen te kijken? Ga dan eens het gesprek aan met je manager en leg je gevoel op tafel. Wie weet zijn er kansen die jij niet zag? Of zijn die kansen die jij ziet juist wel bespreekbaar. Misschien is er een (oudere) collega waar je goed mee kunt praten. Schiet hem of haar dan eens aan of je een keer apart wat langer kunt praten over hoe je in je werk staat. In elk geval, geef het huidige bedrijf een kans meer dan je doorgaans zou doen. Je weet nooit wat het je oplevert.

 

Wat wil je zelf?
Weet je nog niet helemaal waar je wilt gaan werken? Wat bij je past? Ga dan eens voordat je afstudeert eens stage lopen in bedrijven waarin je bent geïnteresseerd. En blijkt dat de master die je hebt gekozen toch niet bij je past? Durf dan te switchen. Dit is nog altijd het moment waarop dat kan.
Neem de tijd om stil te staan bij wat jij leuk vindt, wat jij goed kunt. En denk ook breder dan werk. Ben jij altijd degene die feestjes organiseert? Gaf jij altijd hockey training op de club? Komen mensen bij jou voor een goed gesprek? Dat vormt wie jij bent, ook straks in je werk.

 

Stel evenveel vragen
Als je in een sollicitatiegesprek zit, stel dan evenveel vragen aan hen als zij aan jou. En schroom niet: wat voor mensen zitten er in het team waarin ik zou komen te werken? Wat voor type manager leidt de afdeling? Wat voor werkplek zit ik straks eventueel?
En kom een kwartiertje vroeger dan de afspraak staat en kijk dan goed om je heen. Zijn dit mensen waarvan jij denkt dat je daar elke dag mee zou willen en kunnen samenwerken? Of denk je dat je in een totale maffe omgeving bent beland?

 

Een andere manier van solliciteren
Laten we eerlijk zijn; niemand heeft elkaar ooit goed leren kennen door strak in pak een formeel gesprek te voeren. Laat staan dat dit een manier is om aan te voelen of een bedrijf bij jou past en visa versa. Bij GreenGenius geloven wij daarom in een andere manier van solliciteren. Wij blijven graag ver weg van stropdassen en TL-licht en leren je liever écht kennen door bijvoorbeeld samen te gamen of op een inspirerende locatie een kop koffie te drinken. Lees meer over hoe het óók kan.

 

6 vooroordelen over millennials