GreenGenius was op 8 mei aanwezig op de All Energy Day 2018: een interdisciplinair kennisevenement over alle aspecten van energietransitie. Het thema ‘Be part of the solution’ stond centraal tijdens de speeches, workshops en rondetafelsessies.

 

Het evenement werd geopend door dagvoorzitter Hanna Verboom; actrice en presentatrice. In haar welkomstwoord introduceerde ze de eerste spreker: Jeremy Rifkin; econoom, politiek adviseur en auteur van vele boeken over de impact van wetenschap en technologie op de wereld. Speciaal voor de All Energy Day was Rifkin overgevlogen vanuit Amerika om zijn inspirerende speech te geven aan ongeveer 600 technische studenten en young professionals.

 

Bekijk hier één van zijn speeches op Vice

 

De rest van de dag organiseerde diverse bedrijven zoals ING, Eneco, KPN, DHL en Stedin workshops waaraan studenten en young professionals deel konden nemen. Tijdens rondetafelsessies gingen zij met elkaar in discussie over onderwerpen aangaande verduurzaming en de energietransitie. Op de beursvloer konden zij persoonlijk in gesprek gaan met de standhouders van verschillende duurzame organisaties.

GreenGenius is als initiatiefnemer van de All Energy Day verantwoordelijk voor de financiën en het begeleiden van de organisatoren (studenten vanuit TU Delft). Duurzaamheid bij GreenGenius uit zich in een focus op een duurzame inzet van personeel. Middels onze werkwijze en intensieve coaching leggen we een solide basis bij net-afgestudeerde technische talenten. Wij streven er naar om de beste arbeidsmatch te maken wat resulteert in duurzame werkrelaties. Daarnaast werken wij ook samen met diverse organisaties die zich bezig houden met verduurzaming van de maatschappij.

Tijdens het evenement hebben we diverse studenten en young professionals gesproken en geïnformeerd over ons traject en werkwijze. Wij boden hen de mogelijkheid om een korte persoonlijkheidstest af te nemen om ze inzicht te bieden in hun eigen gedrag- en communicatiestijlen. Onder diegenen die de test afnamen verloten we ook nog vijf boeken van Jeremy Rifkin: ‘Zero Marginal Cost Society’.

De All Energy Day 2018 was een succesvolle, leerzame dag voor de bezoekers en organisaties. Onze complimenten aan de groep studenten van de TU Delft die bijgedragen hebben aan de organisatie van dit evenement. Tot volgend jaar!