De auto als kantoor: toekomstmuziek of waarheid?

We bewegen steeds meer richting de Internet of Things, waarin al onze apparaten online verbonden zijn. Skype for Business is hiervan een voorbeeld dat vergaderen naar de auto brengt. KIT, de auto van knightrider die David Hasselhof via zijn horloge kon oproepen, begint dicht bij de waarheid te worden.

In de nieuwe 90 serie van Volvo wordt de functie Skype for Business aangeboden. De vergaderapp is daarmee volledig geïntegreerd in de bestaande multimedia en bediening via het touchscreen van de wagen. Via het scherm kunnen eenvoudig de geplande vergaderingen worden ingezien en via één druk op het centrale touchscreen kun je aan een vergadering deelnemen. “KIT, start de vergadering” in plaats van het iconische “KIT, come get me”.

Dat dit een trend gaat worden is goed zichtbaar, want ook BMW heeft aangekondigd om Office365 te integreren in haar nieuwe 5-serie. In deze auto is het mogelijk om de agenda en de email automatisch te synchroniseren met de auto waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is dat het navigatiesysteem automatisch de navigatie instelt als je onderweg bent naar je afspraak.

Ook Nissan heeft bekend gemaakt dat er samen met Microsoft ook Cortana ondersteuning komt in nieuwe Nissan modellen.

Overal kunnen werken breidt zich uit naar de rijdende auto. Of presentaties ook zichtbaar worden is niet bekend, maar het lijkt wel een uitdaging om ook nog je hoofd bij de weg te houden. Goede ontwikkeling, of moeten we hier een lijn trekken?

 

 

 

 

Je kunt tegenwoordig ook fietsend werken:

Bureau en hometrainer in één

 

Bron