Hoe weet je welke baan bij je past, als het je eerste gaat zijn? Bij GreenGenius lossen we dit probleem voor je op door samen met een coach je wensen en  talenten in beeld te brengen. In het driejarige programma krijg je vervolgens de mogelijkheid om verschillende bedrijfsculturen en functies uit te proberen. Het Amsterdamse bedrijf BrainsFirst ziet ook in dat het recruitmentproces verandert. Middels een ‘breintest’  schetsen ze profielen waarmee ze werkzoekenden koppelen aan de juiste banen.

 

De online breintest bestaat uit vier games en meet zestien cognitieve vaardigheden, zoals het functioneren van het werkgeheugen. Het gaat er niet om hoe goed of slecht je bent. Het gaat er vooral om wáár je goed of minder goed in bent. Iedereen heeft van nature een uniek profiel. De profielen die Brainsfirst verzamelt door het afnemen van de vele tests, zetten ze af tegen een doelprofiel. Zo kan er een match gemaakt worden.

 

In een interview met Bright.nl vertelt eigenaar Eric Castien over de Breintest. Een voorbeeld van een geteste functie, is het werkgeheugen: “Hoe meer informatie je voor korte tijd op kunt nemen, des te beter je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Maar ook: aandachtscontrole. Kan iemand in een drukke kantoortuin werken, of wordt diegene daar gek? Het gaat er om vroeg in het proces zo veel mogelijk objectieve informatie te verzamelen.”

 

Castien denkt dat de huidige manier van werven en solliciteren flink gaat veranderen. “Over vijf of tien jaar krijg je in vacatureteksten zoiets als een specslijstje, een opsomming van gevraagde specificaties zoals apparaten ook hebben.” Deze specificaties zullen meer gericht zijn op de soft-skills van iemand in tegenstelling tot bepaalde praktische vaardigheden of kennis van programma’s.

 

GreenGenius schetst profielen op basis van deze soft-skills. Aan de hand van gesprekken met je coach bekijken we samen welke rol en omgeving bij je past. Dit doen we aan de hand van verschillende assessments en analyses. Tijdens jouw ontwikkeling en door voortschrijdend inzicht zal het voor jou steeds duidelijker worden waar jouw toekomst ligt.

 

Daarnaast doe je ook concrete werkervaring op door bij bedrijven gericht aan projecten te werken. Ieder project duurt ongeveer een jaar en bestaat uit vier “bouwstenen” waarin jij elk kwartaal bepaalt welke vaardigheden je wilt ontwikkelen. Een persoonlijke coach begeleidt je in dit traject. Je kunt zo helemaal zelf bepalen hoe jouw toekomst eruit gaat zien.

 

Wil je weten wat GreenGenius specifiek voor jou kan betekenen? Beschrijf dan hier jouw situatie en ontvang een persoonlijke mail waarin wij uitleggen wat we kunnen doen om je verder te helpen.

Beschrijf hier jouw situatie

 

Bron

 

Lees ook:

Sollicitatiecommissie mag je social media niet screenen