Bij Starbucks en NS Kiosk krijg je korting als je je eigen koffiemok meeneemt. Want we kunnen ons geld wel beter besteden dan aan een wegwerp-koffiebekertje.

 

Veel aandacht hebben NS Kiosk en Starbucks er niet voor gevraagd. Toch is het echt waar dat je bij Kiosk € 0,25 en bij Starbucks € 0,30 korting krijgt als je je eigen beker mee neemt.

 

De korting op koffie is eigenlijk het niet betalen van een verwijderingsbijdrage op de beker. De bekers waarin je je koffie krijgt, zijn gemaakt van papier met een plastic laagje binnenin en door deze niet te scheiden constructie ook niet goed te recyclen. Dus gaat je koffiekopje in de verbrandingsoven. Het plastic dekseltje wordt vaak niet meer ongevraagd meegegeven. In Amerika worden er jaarlijks anderhalf miljard verbruikt.

 

Vanaf 2019 wil NS Kiosk haar afvalstroom beperken door de eigen papieren koffiebekers te hergebruiken. Ook het geven van bekendheid aan de korting die je krijgt als je een eigen beker meeneemt, laten ze liggen tot 2019. Maar wij weten nu beter!

 

Wist je dat koffie drinken gezond is?

 

Bron