Als je enigszins een afkeer hebt tegen vuiligheid, je je handen minimaal 20 keer per dag wast en je zenuwachtig wordt van het woord ‘bacteriën’, is deze gadget iets voor jou. De Sonic Soak is een apparaatje dat met behulp van ultrasoon geluid jouw gebruiksvoorwerpen ultra-schoon maakt.

 

Natuurlijk: je wast je kleding in de wasmachine, je servies in de vaatwasser en je haalt regelmatig een doekje over je meubilair. Maar eigenlijk zijn er heel veel producten die we niet schoonmaken, en wel intensief gebruiken. Best een vies idee. Denk aan je haarborstel, scheermesje, tandenborstel en/of sieraden. Meer dan afspoelen met wat water doen we er eigenlijk niet mee…

Nu is er een apparaatje wat het allemaal kan. Van vuile vaat tot groente en fruit, alles kan er mee gewassen worden. De Sonic Soak is een kleine, draagbare gadget dat alles reinigt wat in een gootsteen of teiltje water past. En blijkbaar hebben veel mensen hier behoefte aan: via crowdfunding haalde de Sonic Soak 9532% van het beoogde startkapitaal op: in totaal 2 miljoen dollar.

De techniek is gebaseerd op systemen die al jaren gebruikt worden in medische en industriële toepassingen. Het apparaatje geeft een ultrasoon geluid af met een frequentie van 50.000 trillingen per seconde. Wanneer je deze in water gooit, wekken de geluidsgolven onstabiele luchtbellen op met een lage druk. Wanneer deze in aanraking komen met een voorwerp, imploderen de luchtbellen waardoor de vervuiling wordt weggeblazen.

Omdat de Sonic Soak slechts 10 cm groot is, kan je het gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Ideaal voor de echte clean freak, of als handige gadget op vakantie. Het is ook nog eens heel verantwoord: vergeleken met een gewone wasmachine verbruikt de Sonic Soak slechts 10% van de energie en 2% van de hoeveelheid water. Daarnaast is het apparaatje ook een stuk stiller, omdat mensen het ultrasoon geluid niet kunnen horen.

Voor 150 dollar is ‘ie van jou! Bekijk de video:

 

Lees ook: De leukste gadget voor onder water

 

Bron