De opvolger van Albert Einstein is een Harvard-studente van 23 jaar.

 

Ze is nog maar 23 jaar oud maar het toonaangevende Harvard noemt haar al de opvolger van Albert Einstein. Sabrina Gonzalez Pasterski is de naam van de nu al meest vooraanstaande natuurkundige van Amerika.

 

De Cubaans-Amerikaanse viel voor het eerst op toen ze op haar 14e eigenhandig een vliegtuig bouwde waarvan ze het proces op YouTube documenteerde. Op het Massachusetts Institute of Technology (MIT) haalde ze binnen 3 jaar haar doctoraal met een 10 als eindcijfer. MIT professoren Allen Haggerty en Earll Murman: “Haar potentieel valt buiten alle grafieken.”

 

Inmiddels heeft Pasterski een baan aangeboden gekregen bij Amazon, ruimtevaartbedrijf Blue Origin en NASA. De nieuwe Einstein is er nuchter onder en vindt zelf dat je zoveel waard bent als wat je nu aan het doen bent. Haar motto is “Leuk voor je, maar wat presteer je op het moment?”

 

Ze gebruikt geen social media, heeft nog nooit een vriendje gehad, een sigaret gerookt of alcohol gedronken. Haar vrije tijd besteedt ze aan onderzoek naar quantum zwaartekracht, zwarte gaten en het wiskundige model dat ruimte en tijd in een enkel continuum vangt.

 

 

Lees ook: Techgirls in de spotlight

 

Bron