Vanaf de zomer 2017 verhuurt de Amsterdamse startup Felyx elektrische deelscooters voor 30 cent per minuut, zonder abonnement.

 

Snappcar, Car2Go, leenfietsen, allemaal voorbeelden van de sharing economy waarmee je je door stad en land kunt vervoeren. Hoewel die leenfietsen tijdens je citytrip handig zijn, ontbreekt er een snelle manier om je hier korte stukjes te verplaatsen. Elektrische deelscooter start-up Felyx stapt in het gat, en zorgt er niet alleen voor dat je op tijd, maar ook zonder zweetplekken en zonder helmet hair op je afspraak aankomt.

 

deelscooters

Vanaf juli 2017 rijden er 216 elektrische deelscooters door Amsterdam, als het aan oprichters Maarten Poot en Quinten Selhorst ligt.

 

Hoe het werkt? Een abonnement is niet nodig, wel registeren in de app. Via die app zoek je de dichtsbijzijnde e-scooter. Felyx belooft dat die binnen 3 minuten loopafstand staat. Zodra je de scooter start (via de app, er is geen contactslot) begint de meter te lopen. Voor iedere minuut betaal je 30 cent, ook als je lang voor een stoplicht stilstaat. Naast een toeter is er een fietsbel wat de scooters minder agressief moet maken. Klinkt inderdaad een stuk gezelliger.

 

Vanaf juli rijden er 216 elektrische deelscooters door Amsterdam, als het aan oprichters Maarten Poot en Quinten Selhorst ligt. De huisgenoten leerden elkaar kennen in hun studietijd. Na de consultancywereld zegden ze hun banen bij respectievelijk Arteria Consulting en SparkOptimus op om Felyx op te bouwen.

 

Tot nu toe hebben ze 700.000 euro aan investeringen binnen. Zelf kun je ook deel uit maken van deze snelle, groene, toffe start-up door een e-scooter te adopteren. Dat kost je nu 5000 euro die je straks met 6% rente terug krijgt, geen bank die het je geeft. Daarmee wil Felyx zijn dienst uitbreiden naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

 

Lees ook over de oplaadbare e-brommer

 

Voor meer informatie bekijk de website van Felyx