Het Spaanse bedrijf Ecoalf brengt de ‘Shao’-schoenen op de markt: sneakers gemaakt van algen en plastic soep. Een mooie manier om je milieuvoetafdruk te verkleinen.

 

Door het kopen van deze schoenen maak je zeewater schoner. Er zitten namelijk vijf plastic PET-flessen in verwerkt die uit de Middellandse Zee zijn gehaald. Ondanks dat de plastic soep daar nog niet eens zo ernstig is vergeleken met bijvoorbeeld de Grote of Stille oceaan, lukt het de makers om een hele productielijn te maken met dat plastic afval als grondstof.

De witte zool van de schoen bestaat uit ander materiaal. Die is gemaakt van een algensoort die in overvloed aanwezig is in verschillende meren en rivieren. Door de algen daaruit te verwijderen, wordt het weer mogelijk voor het water om te circuleren en helder te worden. Dit heeft een positief effect voor planten en dieren.

Ook Adidas bracht een tijdje terug een sneaker op de markt die gemaakt is van plastic afval. Dit doen ze in samenwerking met Parley for the Oceans. De ‘Ultra Boost Uncaged Parley’ is een schoen waarvan de bovenkant voor 95% gemaakt is van plastic afval uit de oceaan. Ieder paar bevat plastic van maar liefst 11 flessen. Zij halen deze flessen uit de oceaan rondom de Malediven.

Bekijk onderstaand promofilmpje van de Adidas Parley sneakers:

 

De Ecoalf sneakers zijn verkrijgbaar vanaf €89,95 en de Adidas Parley vanaf €179,95.

 

Lees ook:

Nederlands bellenscherm: technologische doorbraak tegen plastic soep

 

Bron