Het blijft maar bal met de robots van TechUnited uit Eindhoven. Eerst winnen de voetbalrobots van de TU/e de Portugese Open. Vervolgens haalt zorgrobot Amigo het zilver naar Eindhoven.

De kamer opruimen, het naar binnen brengen van boodschappen, spullen in een kast zetten, iemand naar de auto begeleiden, de zorgrobot moest tijdens de German Open 2017 op acht verschillende vlakken laten zien dat hij de beste is. De robot combineert daarin verschillende skills, zoals het luisteren naar de operator, navigeren in een ruimte en het oppakken van objecten. Amigo heeft een eervolle tweede plaats bemachtigd en moest Homer van het Duitse team uit Koblenz voor laten gaan. En dat ondanks zijn slimme truc.

Amigo wist de jury te paaien met een persoonlijke begroeting. De juryleden waren verbaasd dat Amigo hun bij naam kende. Dat had de slimmerd van tevoren uit zijn hoofd geleerd aan de hand van foto’s die op Facebook, en Linkedin te vinden zijn. Een heel menselijke gratis tip om indruk te maken van Amigo.

Een week eerder wonnen de robotvoetballers van Tech United al de Portuguese Open. Beide teams lijken klaar voor het wk, de Robocup 2017 in Nagoya, Japan.

 

Lees ook:

Nooit meer vouwen en strijken!

 

Bron