Op 8 mei 2018 vond de zevende editie van de All Energy Day plaats, dit keer in de Fokker Terminal in Den Haag. De energietransitie en verduurzaming stond deze dag centraal. De dagvoorzitter was Hanna Verboom (actrice en presentatrice) en de Keynote Speaker was niemand minder dan Jeremy Rifkin! 

 

De energietransitie en verduurzaming in de wereld stonden centraal tijdens het evenement. Dit zijn veelbesproken onderwerpen, maar voor sommigen lijkt het een ver-van-je-bed-show. Dat hoeft niet zo te zijn! Middels onder andere inspirerende workshops en rondetafelsessies werden bezoekers tijdens de All Energy Day geïnspireerd en gemotiveerd.

 

Velen van ons hebben wel een idee over hoe je zelf kan bijdragen aan deze verduurzaming (minder vlees eten, minder met de auto rijden, recyclen en dergelijke), maar er is nog veel meer mogelijk! Tijdens de All Energy Day was een speciaal programmapunt ingericht om deelnemers te laten inzien hoe zij zelf gemakkelijk kunnen bijdragen aan verduurzaming en werden daarbij handvaten gegeven. Daarnaast kregen zij ook inzicht in hoe organisaties zoals ING, Alliander en Stedin dit doen.

 

De All Energy Day 2018 bood naast inspirerende organisaties en workshops, ook een interessante Keynote Speaker: Jeremy Rifkin. Rifkin is een Amerikaanse econoom, sociaal theoreticus, activist en tevens auteur van The Third Industrial Revolution. Zijn boek gaat over het inrichten van onze huidige economie om te kunnen voldoen aan wat er allemaal nodig is voor de energietransitie en hoe dat er uit zou zien. Zijn visie is erg goed aangeslagen en mede daardoor is hij nu o.a. raadgever van Angela Merkel en diverse andere wereldleiders op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Middels zijn speech op de All Energy Day inspireerde hij studenten en young professionals over verduurzaming.

 

De organisatie van de dag ligt jaarlijks bij studenten van de TU Delft. Voorzitter Simon Schmoutziguer is erg enthousiast over All Energy Day 2018 en ziet de gestage groei: “We hebben dit jaar veel stappen gezet waar we erg trots op zijn. Sinds dit jaar werken we vanuit een vast kantoor wat onze professionaliteit een boost geeft. We hebben ook voor het eerst een Engelse Track voor internationale studenten om de doelgroep te verbreden. Een hoogtepunt is uiteraard ook de komst van Jeremy Rifkin.” … “De All Energy Day is een super leuke en interessante dag als je meer wilt leren over de energietransitie, wat er precies speelt en hoe je daar aan mee kan doen. Op een laagdrempelige manier worden mensen geïnspireerd en getriggered om hun steentje bij te dragen.”

 

Op de eerste dag zijn er al 200 aanmeldingen binnen gekomen! GreenGenius is initiatiefnemer van de All Energy Day en was ook aanwezig met een stand, omdat duurzaamheid een van onze belangrijkste kernwaarden is. Zien wij jou volgend jaar weer? 

 

Be part of the solution!