Op vrijdag 19 oktober 2018 was het zover: de ‘grand finale’ van het eerste jaar van de GreenGeniusAcademy. Op deze dag konden de Geniussen al hun opgedane kennis en ervaringen uit de voorgaande events en experiences bundelen en opnieuw in de praktijk brengen.

 

De Geniussen verzamelden zich om 8 uur ‘s ochtends op een locatie in Heusden. Hier konden ze gebruik maken van een groot multifunctioneel terrein, perfect voor wat de dag allemaal in petto had. De coaches van de GreenGeniusAcademy hadden verschillende uitdagende opdrachten en activiteiten gepland, waar de Geniussen nog niets van wisten.

 

Blind vertrouwen

Allereerst werd iedereen wakker geschud door middel van een fysieke, activerende opdracht. Daarna konden ze aan de slag; ze kregen de taak om met zijn allen één van de Geniussen per brancard te verplaatsen naar verschillende locaties en over obstakels. Vier van hen coördineerden de opdracht en de rest was geblinddoekt! Het was dus een kwestie van heldere communicatie en vertrouwen in elkaar.

 

Kratjes-challenge

De volgende opdracht was er een met tijdsdruk. De Geniussen moesten binnen 20 minuten 200 punten verzamelen door steeds opnieuw een kratjestoren te bouwen, waar constant één iemand op moest blijven staan. Iedere toren was 10 punten waard, dus ze hadden snelheid en een efficiënte samenwerking nodig. Gelukkig hadden ze het kratjes stapelen al kunnen oefenen tijdens het GreenGeniusweekend in juni.

 

Politiescenario’s

Na de lunchbreak begon de volgende opdracht: politiescenario’s. Twee acteurs improviseerde verschillende situaties waar politieagenten (in dit geval dus onze Geniussen) mee in aanraking kunnen komen: een luide ruzie, vandalisme, een auto-ongeluk, etc. De Geniussen zetten hierbij hun verschillende technieken en mentale vaardigheden in om de situatie onder controle te krijgen.

 

Identiek bouwwerk

Als laatste opdracht moesten de Geniussen zich opsplitsen in vier afzonderlijke groepen en moesten ze met de materialen die ze hadden gekregen, een identiek bouwwerk maken. Ze kregen de mogelijkheid om op een centrale locatie te overleggen, waar ze te maken kregen met allerlei soorten ruis. Tijdens deze opdracht moesten de Geniussen enorm snel schakelen en effectief communiceren.

 

Proost!

We sloten de dag af met een drankje en een gezamenlijke barbecue (waarbij de Geniussen uiteraard zelf het vuur moesten maken). Er was ruimte voor reflectie en ontspanning, dat ze ook zeker hadden verdient. Een mooie afsluiting van een leerzaam jaar!

Dit jaar stond geheel in teken van de ontwikkeling als individu. Volgend jaar ligt de focus op het ontwikkelen in teamverband.