Tijdens zomerdagen met hoge temperaturen kan het soms lastig te zijn om een work-appropriate outfit samen te stellen. Voor vrouwen is het meestal geen probleem om een rok of jurk op werk te dragen, waarmee het warmte-probleem snel getackeld is. Voor mannen is het vaak wat lastiger…

 

Wanneer het 25+ graden buiten is, heb je het liefste zo weinig mogelijk kleren aan. Echter kan je baas het waarschijnlijk niet waarderen als jij in je zwembroek naar kantoor komt. Hoe zorg je er dan voor dat je toch het hoofd (en de rest van je lichaam) koel houdt op het werk?

 

Schoeisel

Slippers krijgen natuurlijk de absolute voorkeur bij warme temperaturen. Het voelt lekker luchtig en je kunt veel warmte kwijt via je voeten. Helaas zijn er maar weinig werkplekken waarbij dit schoeisel geaccepteerd wordt. Gelukkig zijn er wel goede alternatieven die er voor zorgen dat je voeten niet smelten. Schaf daarom een goed paar espadrilles, instappers, mocassins of zomerse sneakers aan. Kies voor een stijlvol model en zo ga je met lekker luchtige voeten naar je werk!

 

Korte broek?

De broek – misschien wel het lastigste kledingstuk bij warme temperaturen. Kan dat nou wel of niet, een korte broek dragen naar werk? Afhankelijk van je werkplek en functie, kunnen er verschillende kledingvoorschriften gelden. In geval van twijfel kun je beter niet voor een korte broek kiezen. Je kunt op de warme dagen een lange zomerbroek dragen gemaakt van katoen of linnen. Sla de broekspijpen om en draag korte (of gewoon geen) sokken. Laat vooral die warme spijkerbroek in de kast.

 

Bovenlichaam

Pas op met luchtige bovenkleding op je werk, hier wordt vaak de mist in gegaan. T-shirts zijn niet altijd geschikt voor op kantoor, omdat dit vaak te casual is (tevens afhankelijk van werkcultuur). Hemden zijn een echte no-go, maar hopelijk wist je dat al. Een veilige, koele keuze is een dun overhemd of nette polo. Mocht dit op jouw werk niet netjes genoeg zijn? Draag dan een luchtig colbert er over heen of een zomers jack. Houd je bovenkleding qua kleur en print rustig.

 

Wat draag je op die afspraak?

 

Bron