De eerste GreenGeniusDag van 2018 is een feit! Op 23 maart zijn wij met z’n allen samengekomen om ‘s ochtends te starten met een interactieve brainstormsessie. De middag draaide om teamwork en was tevens de kick-off van de GreenGeniusAcademy. Dit opleidingstraject loopt parallel aan het GreenGenius programma en staat geheel in het thema van persoonlijke ontwikkeling. In het eerste jaar wordt de focus gelegd op het individu.

 

Interactieve brainstormsessie

In de ochtend verzamelden alle GreenGeniussen in Restaurant Vroeg, vlakbij ons hoofdkantoor te Utrecht. Een aantal GreenGeniussen hadden elkaar nog nooit ontmoet, dus was dit voor hen tevens het eerste kennismakingsmoment. De sfeer zat er gelijk goed in. Om 9 uur was iedereen aanwezig, voorzien van een bakje koffie of thee, en druk aan de praat. De dag werd geopend door Miranda, directrice van GreenGenius.

De ochtend draaide geheel om het topic: de vierde industriële revolutie. Dit onderwerp is veelbesproken, maar wat houdt dat nou in de praktijk in? Na een aantal interessante video’s en praktijkstellingen mochten onze GreenGeniussen zelf gaan brainstormen. Zij dachten na over de vraag: Hoe ziet de werkplek van de toekomst er uit? Welke ontwikkelingen spelen hier een rol in en welke technologieën staan centraal?

In kleine groepjes van 3 à 4 man gingen de GreenGeniussen aan de slag. Gelijk borrelden de ideeën op en kwamen discussies op gang. Iedere groep mocht nadien kort hun idee over de werkplek van de toekomst pitchen aan de rest van de GreenGeniussen. Het was leuk om te zien dat de groepen afgezonderd toch een aantal overeenkomsten hadden in de toekomstvisies. Zo gaven zij allen aan dat fysieke werkplekken erg flexibel zullen worden, waarmee werken locatie-onafhankelijk wordt. Ze verwachten dat inhoudelijk werk meer persoonsgericht en minder taakgericht wordt en dat technologieën er voor gaan zorgen dat bepaalde drempels niet meer bestaan.

Kick-off GreenGeniusAcademy

De ochtend vloog voorbij. Met zijn allen gingen we lunchen in de restaurantzaal waarbij Herold Dat, Inge Keltjens en Erik Royen aansloten van Team Changing Event. Zij vertelden de GreenGeniussen over het opleidingstraject en kort over het programma van de middag. Er stond een ‘high-impact event’ gepland waarbij iedereen iets zou leren over zichzelf en over het groepsgedrag. Wat er precies zou gebeuren, werd nog een beetje geheim gehouden zodat iedereen met een open blik er in zou gaan. Wel diende iedereen van tevoren aan te geven welke rol hij/zij verwachtte dat ze zelf zouden pakken in groepsverband.

Iedereen trok zijn/haar sportkleding aan en ging naar buiten, op het terrein rondom Stadion Galgenwaard. Herold Dat leidde de middag en daagde de GreenGeniussen uit door middel van fysiek en mentaal uitdagende opdrachten. Dit was de eerste keer dat de GreenGeniussen in groepsverband gingen samenwerken, terwijl sommigen elkaar die dag voor het eerst hadden ontmoet. Knap lastig! In het begin was het een tikkeltje onwennig maar de groep maakte binnen een uur al grote stappen. Aan het eind van het event klommen ze zelfs met zijn allen onder een brug door! Dat vereiste een knap staaltje teamwork.

Een gevoel van eenheid en trots overkwam de GreenGeniussen. Team Changing Event leidde na afloop een reflectie waarbij iedereen ging nadenken over zijn/haar gedrag en gevoelens tijdens de middag. De rollen die vooraf waren aangegeven, pakten voor sommigen anders uit. Zij waren bijvoorbeeld meer leidend wanneer zij zichzelf als passief hadden omschreven. Erg interessant! Verder kregen de GreenGeniussen een boek mee wat ze zal gaan helpen in het traject voor het komende jaar.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel op het kantoor, weer lekker binnen in de warmte. De GreenGeniussen gaven aan veel waarde te hebben gezien in de dag. De ochtend bracht interessante inzichten door middel van de brainstormsessie. De middag bracht weer andere inzichten door met elkaar voor het eerst als een echt team te moeten functioneren. Waar iedereen het over eens was, was dat het vooral een erg leuke dag was met een erg leuke groep mensen. 

Vanaf nu komen we regelmatig samen met Team Changing Event. De volgende activiteit staat gepland en dan zullen we elkaar weer zien! We zijn nu al benieuwd naar wat die dag ons zal brengen.

 

Wil jij ook onderdeel zijn van het GreenGenius-team en ben je benieuwd naar wat GreenGenius voor jou kan betekenen? Deel dan jouw uitdaging met ons!

Beschrijf jouw situatie

 

Lees meer over de GreenGeniusAcademy