We zijn allemaal op zoek naar werkgeluk. De mate waarin we ons werk leuk en voldoenend vinden, is vaak belangrijker dan het krijgen van bijvoorbeeld een leaseauto of een bepaald salaris. Werkgevers schotelen ons extraatjes voor zoals gratis lunches, sportabonnementen of luxe koffie op kantoor, maar eigenlijk krijgen we daar geen warm gevoel van. Wat zorgt er dan wél voor dat je je gelukkiger voelt in je werk?

 

Meer voldoening uit je werk halen draait om betrokkenheid. Maar wat betekent dat concreet? Er zijn verschillende studies naar werkgeluk gedaan en er lijken steeds vier factoren terug te komen:

 

1. Relaties

Uit een studie door Harvard University over levensgeluk, leerden we dat relaties ons gelukkig maken. Dat is ook van toepassing in je werkleven. Daarmee bedoelen we hechte werkrelaties; een groot netwerk op LinkedIn of het terugkerende ‘hoe-was-je-weekend’-praatje bij het koffieapparaat tellen niet.

Wanneer je hechte relaties opbouwt met je collega’s waarbij je hen kan vertrouwen, je samen kunt lachen, maar ook wel eens ruzie kan maken, zal je je fijner voelen op je werk. Door oprechte aandacht voor elkaar te hebben (soms ook buiten kantooruren) bouw je dergelijke relaties op.

 

2. Vakmanschap

Doen waar je goed in bent. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen talenten; dingen waar je van nature energie van krijgt. Daarnaast hebben we ook allemaal te maken met taken die ons veel energie kosten. Wanneer je jezelf op je werk voornamelijk bezig kan houden met taken die aansluiten bij je talenten, voel je je automatisch gelukkiger.

Voldoening draait ook om het afronden van taken en bereiken van bepaalde mijlpalen. Stel een dagelijkse of wekelijkse to-do lijst op en zorg ervoor dat er genoeg taken tussen zitten waar jij energie van krijgt. Bij voorkeur 70-80% van je werkzaamheden. Een tip: zet er niet teveel op, dan loop je het risico dat je je juist vervelend voelt wanneer je het niet hebt kunnen afwerken.

 

3. Autonomie

De definitie van een autonoom persoon is als volgt: ‘Iemand die probeert zaken na te streven die voor hem of haar belangrijk of waardevol zijn en op die manier een eigen levenspad bewandelt.’

Dat klinkt misschien zwaar, maar het is niet zo ingewikkeld. Je hebt waarschijnlijk wel een beeld van waar jij over tien jaar wilt staan. Bouw in je werkleven kleine gewoontes in die daaraan bijdragen. Zorg ervoor dat jij in je werk die kwaliteiten of vaardigheden verzamelt die jouw langetermijndoel vereisen. Je werk wordt daarmee betekenisvoller voor jezelf, wat zorgt voor meer voldoening.

 

4. Purpose

Purpose gaat over het volgen van je innerlijke kompas, je onderbuikgevoel. Dit heeft minder betrekking op jouw inhoudelijke functie en meer op het bedrijf waarvoor je werkt. Kan je je vinden in de bedrijfsvisie? Sluit de cultuur aan op jouw persoonlijkheid? Ben je trots op jouw organisatie? Vertrouw je je collega’s en directeur(en)? Zou je zelf met je vrienden en familie wat delen over wat je organisatie maakt of doet?

Bij het stellen van deze vragen weet je vaak al het antwoord, daar hoef je niet lang over na te denken. Is het antwoord nee? Ga dan na hoe dit komt. Misschien ligt het aan een gebrek aan (achtergrond)informatie of contact met de directie.

 

En salaris dan?

Uit ons vorige artikel ‘Waarom een goed salaris voor millennials niet genoeg is’ leerden we al dat een bepaald salaris niet garant staat voor meer werkgeluk. Begrijp me niet verkeerd, salaris is wel een belangrijk onderdeel van werk. Wanneer iemand naar zijn of haar gevoel onderbetaald wordt, kan het er weldegelijk voor zorgen dat die persoon ongelukkiger of ongemotiveerd raakt. Maar salaris zorgt er uiteindelijk niet voor dat iemand méér gemotiveerd of gelukkiger wordt.

 

In conclusie…

Bij het kiezen van een baan, houd dan met name je eigen ideeën en ambities voor ogen en kijk of die baan daarbij aansluit. Ga voor het innerlijk en niet voor de bijkomstigheden zoals een mooi kantoor, eindejaarsbonus of een gave leaseauto. Luister naar je onderbuikgevoel en kies wat bij jou past. GreenGenius kan jou hierbij helpen. Benieuwd hoe?

Lees het hier!

 

Bron