home brewed lemonadeAls hij jouw coach wordt, zal Bart Willemsen vast snel over één van zijn passies gaan praten: het zelf maken van limonadesiroop.

 

“Ik ging op zoek naar een smaakvol alternatief voor de dagen en momenten dat ik geen alcohol wilde drinken”, vertelt Bart. “De limonades die te koop zijn, vond ik laf en op geen enkele wijze passen bij de rauwe vrucht die vaak op de verpakking staat te stralen. Toen ben ik zelf aan de slag gegaan.”

En zo is het gekomen dat in zijn kelder regelmatig rijen flessen staan die gevuld zijn met citroenlimonade, want dat is zijn specialiteit.

Home brewed lemonade met een beetje Italië

De citroenen zijn niet zomaar citroenen, nee die komen helemaal uit Italië, onbespoten uiteraard. Ze worden met schil en al, wat suiker en kruiden (kaneel en gember in de winter, munt en chilipeper in de zomer) twee uur op 80 graden in water verwarmd. Dan gaat het brouwsel twee maanden afgedekt de kelder in. Om dan opnieuw twee uur verwarmd te worden. De siroop wordt dan in de flessen gegoten, en klaar is Bart.

Wat hij met die home brewed lemonade doet? Uitdelen, ruilhandel drijven en zelf gebruiken. Hij gebruikt het om cocktails te maken (ja, toch alcohol), als limonadesiroop en ook soms om mee te bakken en te koken.

Jouw passie

Bart zal ook juist willen weten wat jouw passie is. Hoe jij het best tot jouw recht komt. Waarvoor jij graag je bed uit komt. Waar jij eindeloos over kunt doorgaan. Want dan kunnen jullie samen ook bepalen hoe jij als GreenGenius het beste tot je recht komt.

 

Lees meer over GreenGenius