Wij verwelkomen onze nieuwe collega Jasper in het GreenGeniusteam! Sinds woensdag 1 augustus jl. is Jasper aangesloten als Talentconsultant. Hij gaat zich met name bezighouden, om samen met onze Geniussen hun ideale project te vinden. Daarbij onderhoudt hij veel contact met zowel de Geniussen zelf, als met de organisaties die hen een potentiële toffe werkplek kunnen bieden.

 

Jasper is een ambitieuze 25-jarige uit Amsterdam. Hij beschrijft zichzelf als een persoon die erg open is: open voor nieuwe ervaringen, nieuwe kennis en nieuwe mensen. “Ik vind het erg leuk om nieuwe dingen te ontdekken door mezelf uit mijn comfortzone te halen. Dat doe ik bijvoorbeeld door te reizen en door het gesprek aan te gaan met mensen die ik niet ken.” In zijn vrije tijd bezoekt Jasper graag verschillende sociale evenementen, is hij vaak bij zijn familie, gaat hij de natuur in met zijn vriendin, is hij regelmatig in de sportschool te vinden en ploft ’s avonds na een lekkere maaltijd graag op de bank om een goede serie te kijken.

Na het afronden van zijn VWO ging Jasper een jaar reizen door Australië en Nieuw-Zeeland. Deze keuze kwam voort uit zijn behoefte naar vrijheid. Hij wil niet meegaan met de gekte van de maatschappij en hij wilde toentertijd graag zichzelf beter leren kennen, door uit zijn comfortzone te stappen. Eenmaal terug in Nederland (en wat levenservaring rijker) stortte hij zich met succes op zijn opleiding Bedrijfskunde-MER aan de Hogeschool van Amsterdam.

Na zijn studie heeft Jasper gewerkt als allround recruiter. Een functie waarbij hij het gehele proces managede van het zoeken van mensen tot het plaatsen bij werkgevers. Ondanks dat hij veel leerde en goed presteerde, paste deze rol niet geheel bij hem. “In mijn oude werk had ik weinig face-to-face contact, alles verliep telefonisch wat erg onpersoonlijk voelde. Daarnaast heb ik geleerd dat ik niet veel voldoening haal uit het omzetgericht werken. Waar ik wel gelukkig van word, is het verder helpen van mensen en organisaties.” En dat is ook logisch als je kijkt naar de resultaten van Jasper zijn talententest. Hij is leergierig, individualistisch, strategisch en erg mensgericht ingesteld. Hij heeft interesse in de persoon waarmee hij in gesprek is en probeert van iedereen te leren. Dat geeft hem energie.

Jasper gaat bij GreenGenius aan de slag als Talentconsultant. Dat houdt in dat hij op zoek gaat naar een geschikte opdrachtgever op basis van de talenten, persoonlijkheid, kennis en ambities van een Genius. “In mijn rol bij GreenGenius krijg ik veel vrijheid. Ik beheer mijn eigen planning en leg zelf de contacten. Daarnaast zal ik veel nieuwe mensen gaan ontmoeten en met hen persoonlijke gesprekken hebben over ambities en talenten. Dat past zeker bij mij. Ik word geïntrigeerd door unieke kwaliteiten van mensen en ik geloof dat iedereen talent heeft waar je van kunt leren.”

Daarnaast kan Jasper zich ook goed vinden in het concept van GreenGenius: “Voor de jongeren biedt het een kans om op een erg persoonlijke manier met iemand in gesprek te gaan en op zoek te gaan naar de juiste opdracht. Ze krijgen veel ruimte waardoor ze in een veilige en persoonlijke omgeving kunnen uitvinden wat ze zelf willen. Daarnaast is het voor organisaties een fijne manier van werken omdat wij zelf een stuk kwaliteit waarborgen en controle houden over de processen. De menselijke maat blijft gewaarborgd en er is veel persoonlijk contact.”

 

Wij zijn erg blij met de komst van Jasper in ons team! Niet te verwarren met Jasper onze Talentspotter, trouwens.