Je had het allemaal zo mooi uitgestippeld. Na de middelbare school volgt die vierjarige HBO studie. Vervolgens stort je je in de opvolgende twee jaar volledig op het behalen van je Master. Daarna heb je twee prachtdiploma’s op zak waarmee je als vanzelf in die topbaan terecht zou komen. Want wie wil er nou niet zo’n gekwalificeerde jongere die te springen staat om zijn/haar bijdrage te leveren in hun organisatie?

 

De realiteit is vaak toch net wat anders. Tijdens je studie ben je wellicht al gehunt door een aantal recruiters die je allen ‘een prachtige opportunity’ bieden bij een organisatie waarvoor zij ingezet zijn. Zij beweren de beste optie voor jou te hebben, terwijl je zelf nog niet eens weet wat je precies wilt gaan doen. Door de bomen zie je het bos niet meer en tijdens het laatste jaar van je studie krijg je toch dat vervelende uitzichtloze gevoel, omdat je in een gat dreigt te vallen.

 

Topjob of burn-out

Al met al verloopt het tienjarenplan wat je tijdens je middelbareschooltijd had uitgedacht vaak niet zo soepel als gepland. Je komt voor lastige keuzes te staan en weet soms niet meer welke de juiste zijn. Daarnaast zie je in je omgeving ook intimiderende dingen gebeuren. Die oud-klasgenoot die na zijn studie op een of andere manier gelijk een topjob heeft gekregen waarbij hij de wereld afreist en bakken met geld verdient, maar ook die vriend van je die in één jaar tijd al drie verschillende rotbanen heeft gehad en momenteel met een burn-out thuis zit.

 

Keuzestress

Nu de juiste keuze maken lijkt dus essentieel voor je eigen geluk. Waar je in ieder geval wel zeker van bent: je wilt aan de slag! Jij gaat geen gat op je CV creëren na je studie en je wilt je opgedane kennis in de praktijk gaan brengen. Er zijn zo veel opties, maar hoe weet je nou wat voor jou de goede is? Je bent toe aan een beetje uitdaging en je wilt niet in een saaie, ouderwetse organisatie terecht komen waar je binnen no-time bent uitgeleerd.

 

Ontdek wat bij jou past

De enige manier om te ontdekken wat je wel en niet leuk vindt, is door het zelf te ervaren. Je hebt vast wel een idee over jouw kwaliteiten, maar weet je ook wat jouw talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten op de werkvloer? Dit is precies waar GreenGenius jou mee kan helpen. Als net afgestudeerde TU’er of technische HBO-er krijg je de kans om in drie jaar uit te zoeken welke baan bij je past, waar je energie van krijgt en waar jij goed in bent. Dat alles onder een vast contract én al cruisend in je Mini Cooper!

 

Lees meer over GreenGenius