De verduurzaming in de wereld wordt een steeds belangrijker onderwerp voor organisaties en hier wordt ook meer naar gehandeld. Zoals bij LEGO®, zij zijn namelijk gestart met de productie van de eerste duurzame blokjes. Alle plant-gerelateerde elementen in de collectie zoals bladeren, bosjes en bomen zullen voortaan gemaakt worden van plantaardig plastic. Dit materiaal wordt gemaakt van suikerriet en belooft van even hoge kwaliteit te zijn als de niet-plantaardige versie.  

 

Volgens Tim Brooks, de Vice President Environmental Responsibility is dit nog maar het begin: “At the LEGO® Group we want to make a positive impact on the world around us.”… “This is a great first step in our ambitious commitment of making all LEGO® bricks using sustainable materials.” LEGO® heeft de ambitie om per 2030 al hun olie-gebaseerde plasticsoorten te hebben vervangen door plantaardige alternatieven.

 

LEGO® werkt samen met het Wereld Natuur Fonds om de behoefte voor duurzaam plastic te ondersteunen. “It is essential that companies in each industry find ways to responsibly source their product materials and help ensure a future where people, nature, and the economy thrive.” Aldus een woordvoerder van het WNF. De LEGO® Group gelooft dat de inzet van het duurzame materiaal de milieuvoetafdruk zal verkleinen.

 

Bron

 

Interesse in verduurzaming?

Bezoek volgend jaar ook de All Energy Day!