Alles om ons heen wordt smart, in een rap tempo. Voor ieder denkbaar probleem wordt wel een gadget ontwikkeld. Zelfs je Tupperware bakjes die je al jarenlang gebruikt om je restjes in te bewaren, zijn vanaf nu verleden tijd. Er bestaan namelijk smart-bewaarbakjes: deze houden zelf bij wanneer het voedsel over de datum is.

 

De Ovie Smarterware is een set van bewaarbakjes en clips die ieder een ‘SmartTag’ hebben. In deze tags zit Amazons welbekende spraakassistente Alexa, aan wie je vertelt wat voor eten je wilt bewaren. Vervolgens bepaalt de tag hoe lang dat voedsel houdbaar is in je koelkast, en kiest daarmee de maximale houdbaarheidsdatum. De kleuren van de tags veranderen naarmate deze datum dichterbij komt.

Maar dat is nog niet alles. Deze SmartTags communiceren, hoe kan het ook anders, met een app op je smartphone. Via de app kan je altijd en overal zien wat er nog in je koelkast ligt. Ook kan de Ovie app je suggesties doen over welk gerecht je kan gaan maken met de restjes uit je koelkast. Verspilling is dus echt verleden tijd!

Last but not least, de Ovie Smarterware collectie ziet er ook nog eens ontzettend mooi uit. Drie van deze items kosten je 75 euro. Helaas verzenden ze deze nog niet naar Nederland, maar hopelijk komt daar snel verandering in. Bekijk hieronder het filmpje:

 

Lees ook over de soepstarter per post om verspilling tegen te gaan:
Soepstarter-per-post

 

Bron