Bij GreenGenius kun je als net afgestudeerde TU’er of Technische HBO’er in drie jaar uitzoeken welke baan bij je past, wat je interessant vindt en wat je goed kunt. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd en je rijdt in een groene Mini Cooper.  Je gaat bij drie opdrachtgevers werken en kunt zo uitvinden in welke omgeving en functie je het beste uit jezelf kunt halen. Waar krijg jij het meeste energie van? We bieden een opleidingsprogramma waarin je vrij bent te kiezen hoe je je verder wilt ontwikkelen. Een persoonlijke coach begeleidt je in dit traject. Je kunt zo helemaal zelf bepalen hoe jouw toekomst eruit gaat zien.

Ben jij een GreenGenius? Wil je meer weten over ons?

Wij willen jou graag leren kennen. Upload hier je gegevens of bel, app, mail direct met Roxanne Soet, tel. 06 21 18 70 65, roxanne@greengenius.nl

Visie

Vanaf jonge leeftijd maak je bewust of onbewust keuzes die richting geven aan je toekomstige (werkende) leven. Tenminste 18 jaar ben je dagelijks bezig met je eigen ontwikkeling; je hebt eerst een profiel gekozen en daarna een studie. Studeren, op kamers, feesten en nieuwe vrienden. Inmiddels is het diploma (bijna) op zak, maar wat nu?!

Hopelijk heb je de juiste keuzes gemaakt en weet je precies welke baan jou het beste past, good for you! Mocht jij tot de grotere groep behoren die dit niet weet; no worries! Wij helpen je helder te krijgen waar jij energie van krijgt, hoe jouw talent het beste wordt ingezet, wat jouw dromen zijn, en waar jij simpelweg blij van wordt. Stilstand is achteruitgang en daarom heb jij een persoonlijke coach die hierbij helpt. Je ontwikkeling stopt niet met werken, het komt juist in een stroomversnelling. De vraag is hoe jij wilt ontwikkelen; jij bepaalt hoe jouw toekomst eruit gaat zien. Of zoals wij dat hier zeggen: take control; engineer your future.

Development

Jij staat centraal; duurzaam maatwerk noemen we dat. De eerste fase van het programma staat in het teken van de diagnose. Aan de hand van gesprekken met je coach, waarbij we gebruik maken van verschillende assessments of analyses, bekijken we samen welke rol en omgeving bij je past. Tijdens jouw ontwikkeling en door voortschrijdend inzicht zal het voor jou steeds duidelijker worden waar jouw toekomst ligt.

Wij geloven dat jouw ontwikkeling veel meer is dan enkel theorie; samen met werkervaring, vitaliteit, een netwerk en coaching bepaal jij je toekomst. Elk project, waarin je werkervaring opdoet, duurt ongeveer één jaar. Dit jaar bestaat uit vier “bouwstenen” waarin jij elk kwartaal bepaalt welke vaardigheden je wilt ontwikkelen op het gebied van technisch inhoudelijke kennis, leidinggevende capaciteiten of persoonlijke vaardigheden. Hierdoor blijf je flexibel en houd je controle.

Work

Je hebt je diploma op zak en de wereld ligt aan je voeten. Door de wirwar van vacatureteksten en functiebenamingen is het vrijwel onmogelijk om door de bomen het bos nog te zien; keuzestress! Vergeet dit allemaal; je bent nu een GreenGenius.

Als GreenGenius werk je elk jaar op een ander project in een andere rol. Hierbij kies je niet uit functiebenamingen maar geef jij aan wat je zoekt en waarin jij je wilt ontwikkelen, dan zoeken wij het juiste project erbij; wel zo makkelijk! Daarnaast is het soort bedrijf en de bedrijfscultuur natuurlijk ook van belang; de rol kan nog zo leuk zijn maar als de collega’s niet bij je passen…

Na elk jaar bekijk je samen met je coach wat je is bevallen en wat je zoekt in je volgende project; hierdoor wordt werken geen doel op zich maar eerder een middel in jouw ontwikkeling. Na drie projecten besluit je of je terug wilt naar één van de bedrijven, verder gaat kijken of een GreenGenius blijft.

Vitaliteit

“Mens sana in corpore sano” ofwel; een gezonde geest in een gezond lichaam. De romeinse dichter Juvenalis schreef het al in de eerste eeuw na Christus. Toch is het volgens ons nog steeds relevant; wie topprestaties vraagt van zijn brein doet dit beter in een gezond en fit lichaam. Dit betekent niet dat we verwachten dat je het lichaam van een topatleet hebt maar we denken graag mee over voeding en beweging.

Als GreenGenius is er elke maand een meeting waarbij vitaliteit op de agenda staat. Dit betekent niet dat je het nieuwste dieet van Sonja Bakker krijgt voorgeschoteld, maar neem voor de zekerheid je sportkleding maar mee..

Hoe zit je erbij? Ervaar je ongezonde stress op het werk, hoe vergaat de overgang naar het werkende leven? Met je coach kun je altijd bespreken hoe dit proces verloopt en hoe je ook op dat gebied vitaal blijft.

Network

Naast wat je kent is het ook belangrijk wie je kent; je weet nooit wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Of het nu gaat om een mooie vakantiebestemming, andere motor of die ervaring die je wilt bespreken, het is altijd handig om mensen om je heen te hebben met min of meer dezelfde interesses. Als GreenGenius sta je altijd in contact met mede “geniusen” en treffen jullie elkaar maandelijks. Al is het maar om jullie ervaringen uit te wisselen of om een biertje te drinken en een potje te gamen; samen sta je sterker!