Dat Roxanne Soet (27) onlangs als recruiter aan de slag is gegaan bij GreenGenius is geen toevalstreffer. “Je kunt overal recruiter zijn natuurlijk, maar ik wil werken bij een organisatie die ergens voor staat, met een geloofwaardig gedachtegoed en dat heb ik hier gevonden. Bij GreenGenius gaan ze uit van de GreenGenius en willen we echt op alle fronten echt in mensen investeren. Dat sprak me vanaf het begin al enorm aan.”

Goede gesprekken makes her tick

Dat Roxanne in haar loopbaan recruiter werd is misschien wel een toevalstreffer. Ze werkte als relatiebeheerder bij een verzekeraar via Talent en Pro. De HR manager bracht haar op het idee om het eens als recruiter te proberen en dat bleek een schot in de roos. Haar studies psychologie en communicatiewetenschappen komen in dit vak goed tot hun recht. En dat geldt ook haar persoonlijkheid: “Ik ben nieuwsgierig naar andere mensen, nieuwe mensen. Wat drijft ze? Wat heeft ze gevormd? Waar kom je vandaan? En dan maar door blijven vragen”, zegt ze met een glimlach. “Hierdoor leer ik mensen goed kennen en als recruiter krijg ik zo een goed beeld van de kandidaat en waar hij het beste tot zijn recht zal komen.”

Doelgroep is open en eerlijk

Ze werkte nog niet eerder in een technische branche zoals de wereld waar GreenGenius zich in begeeft, alhoewel ze hiervoor wel bemiddelde voor IT professionals. De doelgroep heeft haar grote sympathie gewonnen. Roxanne: “Ze zijn heel open en eerlijk, zullen je nooit voor de gek houden. Als ze nog twee sollicitaties elders hebben lopen, vertellen ze dat gewoon. Of als ze twijfel hebben over iets, spreken ze dat uit. Dat is ontzettend fijn.”