De wekker gaat en je draait je nog eens om. Totaal geen zin om uit je bed te stappen. Niet omdat je gisteren een paar biertjes te veel hebt gedronken. Niet omdat je de slaap niet kon vatten. Nee, gewoon omdat je geen zin hebt in de dag die voor je ligt. In je werk. In je baan. En het ergste is nog, je durft het tegen niemand te zeggen omdat je er pas een paar maanden binnen bent. Je weet al wat je te horen gaat krijgen als je het wel ter sprake zou brengen: “Je moet gewoon nog je draai vinden”, of “Het is ook even wennen”, of “Doorzetten, dit is the real deal”.

 

Onzin, vinden wij bij GreenGenius. Dat knagende gevoel of dat stemmetje is iets wat je absoluut serieus moet nemen. Anders loop je het risico om keihard af te stevenen op een burn-out bijvoorbeeld. Het is helemaal niet vreemd dat je er in de praktijk pas achter komt of een baan of bedrijf bij je past. Hoe had je het anders moeten ontdekken? Op papier lijkt iets heel wat, maar in het echt kan toch blijken dat het heel anders uitpakt dan je had gedacht. Of dat iets waarvan je verwachtte dat je het leuk of interessant zou vinden feitelijk saai is of totaal niet interessant. Maar wanhoop niet, er is geen reden voor paniek. Het kan anders.

 

Zie het niet als #fail als je besluit verder te gaan zoeken naar een functie of bedrijf die wél bij jou past. Wij vinden dat je daar aan het begin van je loopbaan juist alle ruimte voor zou moeten krijgen (en later ook trouwens, maar dat geheel terzijde). Die ruimte krijg je bij ons ook. Drie jaar lang. Rustig ontdekken wat bij jou past, wat je nog bij zou willen leren, in welke richting je je zou willen ontwikkelen. Wat jouw ontdekkingstocht wordt in jouw loopbaan. Zet en denk jezelf daarom niet vast. Zie juist, net als wij, de geweldige ruimte die er voor je ligt.

 

Lees meer over GreenGenius