Dat je sleutels in je tas niet te vinden zijn, is een eeuwenoud probleem. De slimme tas van Minois heeft daar een oplossing voor, en laadt direct je smartphone op. Die heb je in deze smartbag ook een stuk sneller te pakken.

 

De Minois smart bag heeft een ingebouwde accu om je telefoon mee op te laden. Dat gebeurt met een usb-stekker. Het opladen van de accu die in de tas verwerkt zit doe je met de bijgeleverde wireless charger. Naast deze mooie feature heeft de smart bag nog een truc achter de handtas. Als je de zwart lederen tas open doet, gaat het lampje aan zodat je je gear snel kunt vinden. De laatste slimmigheid is het in lengte verstelbare hengsel. In een handomdraai maak je van een armlengte een schoudertas of zelfs crossbody bag. 

 

Simone Tertoolen is de maker van de Minois smart bag. Zij is van mening dat aan tas niet alleen er mooi moet uitzien en lekker aanvoelen, maar een vleugje magie moet hebben. In feite is een tas de ultieme wearable die altijd bij je is. Tertoolen leerde het vak aan de TU Delft en aan de Ecole Nationale Supérieure in Parijs. Het prototype van de smartbag presenteert ze komende april op de meubelbeurs in Milaan. 

 

Lees ook: Werkhouding-verbeterende gadgets

 

Bron