Het is soms even wennen voor een GreenGenius die zijn eerste gesprek bij ons heeft. Nee, we hebben het dan niet over de inhoud van de studie, de stage die hij heeft gelopen en de mogelijke werkervaring die hij heeft. En nee, we hebben het zeker ook niet over de openstaande vacature bij een opdrachtgever waar hij mogelijk geplaatst wordt. Wat komt er dan wel aan de orde in dat eerste gesprek? Nou, dan hebben we het over waar hij gelukkig van wordt. Naar wat voor kind hij op de basisschool was, wat hij in zijn vrije tijd doet, uit wat voor gezin hij komt, hoe hij zich voelt in een groep en meer. Kortom, we zijn benieuwd naar de persoon die we voor ons hebben. Wat hem gevormd heeft tot wie hij nu is.

 

In het tweede gesprek gaan we wel in op studie en werk. Wat kun je? Waar ben je goed in? Zeg je dat je bij een duurzaam bedrijf wilt werken? Wat betekent duurzaamheid voor jou? Papier scheiden of werken bij het revolutionaire Clean Ocean Project? Naar welke vakken ging je graag tijdens je studie? Welke projecten brachten het beste in jou naar boven? Co-Founder Rick Hermus: “We zijn op zoek naar het ontwaren van ieders talenten, dat is het uitgangspunt. Niet naar wat er eventueel mist aan kennis of ervaring. Dat is minder of niet relevant. We gaan uit van waar iemand goed in is.” GreenGenius matcht op basis van de mens en zoekt voor daar een passende opdrachtgever bij en niet andersom.

 

“We zien dat voor sommige net afgestudeerden zo’n eerste gesprek voelt als een sprong in het diepe”, zegt Rick Hermus. “Maar voor mensen die al eventjes aan het werk zijn voelt het juist als een sprong naar veiligheid. Zij weten al hoe het voelt om een ‘verkeerde’ keuze te hebben gemaakt of om niet te weten wat je eigenlijk wilt kiezen en begrijpen daarom heel goed waarom wij zo naar hen kijken en hen bevragen.”

 

Wil je weten wat GreenGenius voor jou kan betekenen?

Beschrijf jouw situatie