Is een starterswoning van 35 m2 niet wat je in gedachten hebt als eerste huis? Wacht maar af, er bestaan namelijk microwoningen die van alle luxe zijn voorzien.

 

Het is allemaal begonnen met de Tiny house movement. Mensen die vinden dat less more is, meer geld aan leven en minder aan wonen willen besteden, en willen ontspullen. Neem Marije en Vinu als voorbeeld, hun droomhuis is een in energie zelfvoorzienend huisje op wielen van 17 vierkante meter. Ook studenten van de TU in Twente denken mee met Nederlands’ eerste Tech Tiny House. Hoe het met hun huisje gaat is te volgen op de website techgirl.nl/tiny-house.

 

 

Wat dit voor jou betekent? Met je junior salaris en startershypotheek is het kopen van een appartement in een buitenwijk meestal een haalbare kaart. Misschien niet de allerleukste starterswoning. Voor wie een beetje bovenop de buzz in de stad wil zitten, zijn microwoningen een oplossing. Microwonen is een trend die in steden met ruimtegebrek en stijgende woningprijzen al waarheid is. In woongebouw Change zitten vijfhonderd micro-appartementen van 30 vierkante meter, allemaal al verhuurd voor de relatief lage kale huur van 533 euro per maand. Woningen van 30 meter met alles erop en eraan, waar bedden onder vloeren verdwijnen en bureaus uit muren draaien bieden alle voorzieningen en meer. Bouwbedrijf Synchroon biedt XS Deluxe te koop aan: “een flexibel, compact, luxe appartement waarin bijvoorbeeld een wasserette, bergruimte, werkplekken en misschien wel een rooftop jacuzzi gedeeld worden.” Nice.

 

Lees ook: binnen één dag een compleet huis gebouwd middels 3D-printen