Primeur voor Delftse start-up PHYSEE. Voor het eerst zijn de ondernemers erin geslaagd om stroomopwekkende ramen te installeren in een commercieel vastgoedproject.

 

De Rabobank in Eindhoven en het gebouw van de Goede Doelen Loterijen en woontoren Overhoeks in Amsterdam passen de uitvinding van het Delftse PHYSEE toe in hun gebouwen. 

De energie opwekkende ramen zijn natuurlijk goed voor de Delftse start-up en goed voor het milieu. Maar wat betekenen deze power windows voor de gebruiker? In het gerenoveerde gebouw van de Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij in Amsterdam-Zuid zullen medio 2018 werkplekken zijn voor zo’n 600 mensen. Deze werknemers zullen smartphones, tablets en laptops kunnen opladen met de groene stroom van de PowerWindows. De transparantie en isolatiewaarde van het glas blijven gelijk. Gebruikers kunnen in een app de performance van hun glas aflezen, tot aan lokale batterij opslag die het mogelijk maakt om elektrische zonwering autonoom op PowerWindows aan te sluiten. Het overschot aan energie wordt aan het net geleverd. 

De in 2014 in Delft afgestudeerde natuurkundig ingenieur Ferdinand Grapperhaus, CEO van PHYSEE: “Ik ben bijzonder trots dat we erin geslaagd zijn in een conservatieve industrie zo’n duurzame innovatie te ontwikkelen en te plaatsen.Een praktische instelling en vrije geest konden hier samengaan door doorzettingsvermogen van alle betrokken partijen.” 

 

 

Lees ook over de nieuwe standaard in duurzame ontwikkeling:

'The Dutch Mountains'

 

Bron