Gespecialiseerd in pakken, maar niet voor mannen. Not dressing men, is de pay off van het nieuwe merk van Suit Supply. Suistudio maakt dé zakelijke outfit voor dames.

 

Suistudio is een zelfstandig merk waarin het damespak centraal staat. De collectie is echter breder en omvat ook shirts, dresses, jumpsuits en eveningwear. Hiermee biedt Suistudio kleding voor zakelijke maar ook minder zakelijke gelegenheden. Goede pasvorm, hoge kwaliteit stoffen en een gekleed maar modern ontwerp.

 

Met Suistudio heeft Suit Supply, na zeventien jaar alleen voor mannen te fabriceren, eindelijk een zusje. Het mannenmerk voor pakken is in zeventien jaar tijd uitgegroeid tot meer dan 80 winkels in zo’n 15 landen – van Amerika tot Dubai. De omzet van het bedrijf ligt boven de 200 miljoen euro en groeit wereldwijd met ongeveer 30 procent per jaar. Volgens de Quote 500 heeft CEO Fokke de Jong een persoonlijk vermogen van zo’n 150 miljoen euro.

 

“Een vrouwenmerk is niet iets dat je er even bij doet,” aldus De Jong. “Het is geen kwestie van een mannenpak aanpassen. De pasvormen zijn totaal verschillend.” Hoewel de productie en het design van Suistudio onafhankelijk van Suit Supply tot stand komen, is het wel zo dat de twee merken volgens hetzelfde principe werken. “We staan bij mannen bekend om een goede pasvorm en hoge kwaliteit van stoffen,” zegt de topman. “Neem de aandacht voor het binnenwerk, de constructie die de kleding pasvorm geeft, die wordt gemaakt van paardenhaar en dunne laagjes katoen. We werken bij Suistudio met dezelfde kleermakerstechnieken, dat is een maakwijze die je nog maar heel weinig in dameskleding ziet.” Ook in de promotiefoto’s zie je de signatuur van Suit Supply terug, maar dan omgekeerd. Nu zijn het geklede dames die naakte mannen bedwingen.

 

Suistudio opende in 2017 een eerste winkel in Shanghai en een studio in New York met private shopping service. In september 2017 is daar een vestiging aan de Amsterdamse Van Eeghenstraat aan toegevoegd. In de Webstore kun je kijken of jouw eerste zakelijke outfit erbij zit.

 

 Tips?

Dress to impress!

 

Suistudio