Met gemiddeld 50 ‘mooi-weerdagen’ per jaar zijn wij Nederlanders échte zonaanbidders. Als het mooi weer is, zijn we het liefste de hele dag buiten en bemachtigen we massaal ons plekje op het terras. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar de UV-straling van de zon kan ook gevaarlijk zijn. De QSun sensor adviseert je over zonbescherming en waarschuwt je als je huid dreigt te verbranden.

 

We zijn allemaal bekend met de gevaren van de zon. Te veel blootstelling zonder bescherming kan er voor zorgen dat je verbrand raakt en dat je huid verouderd. Dit kan leiden tot serieuze huidproblemen. Maar zonlicht brengt je lichaam ook voordelen. Zo is het belangrijk voor de aanmaak van vitamine D. Dit draagt bij aan het behoud van sterke botten, het functioneren van spieren en een goede weerstand.

Het Canadese bedrijf Comfable heeft een sensor ontwikkeld om mensen te helpen met de juiste balans te vinden in blootstelling aan zonlicht. De UV-sensor QSun geeft een persoonlijk advies hierover aan de gebruiker. Met behulp van beeldverwerkingssoftware en de camera analyseert de app van QSun het huidtype. Op basis hiervan krijg je advies over het type en de hoeveelheid zonnebrandcrème die op dat moment het beste bij je past.

Het kleine apparaatje van slechts 2,5 cm in diameter is met een clip te bevestigen aan je (bad)kleding. QSun meet de UV-intensiteit en registreert wanneer je jezelf hebt ingesmeerd. Wanneer je dreigt te verbranden, trilt het apparaatje als reminder om opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen of de zon uit te gaan.

Je kunt er hier een aanschaffen voor $59

 

 

Lees ook over het zandvrije strandlaken

 

Bron