Vrouwen zijn anders dan mannen. Niet moeilijker, alleen maar anders.

 

Wat jij niet snapt aan het gedrag of de gedachten van die dame op kantoor of in de collegezaal, wordt heel normaal als je je even in de persoon verdiept. Net als die ene vriend die een tikje zo is, of die collega die het liever zus heeft. Omdat die eerste nou eenmaal snel een overload heeft, en de ander niet zo flexibel is en niet van onverwachte situaties houdt.

 

Even generiek gesproken zal een vrouw zich minder goed verkopen dan ze waard is. Waar een man bij 6 van de 10 eisen op een vacature al een opgeklopte brief schrijft, solliciteert het vrouwelijke geslacht pas als ze aan alle 10 van de wensen kan voldoen. Knoop het in je oren en realiseer je het effect dat het heeft om jou heen. Die dame die arrogant overkomt, wil indruk op je maken en vindt jouw oordeel blijkbaar de moeite waard; opsteker voor jou. Die collega die nooit werk naar zich toetrekt en het op jouw bord schuift, doet dat misschien wel omdat ze twijfelt aan haar eigen kunnen. Terwijl ze waarschijnlijk reteslim is. Investeer tijd om haar werken te leren kennen en misschien kun je van haar leren.

 

Techgirl van de maand

Dames die lekker op weg zijn worden door de website Techgirl in de spotlights gezet. Iedere maand kiezen de lezers een in de techniek werkende vrouw uit, die de prestigieuze titel ‘Techgirl van de Maand’  krijgt en een goodiebag vol gadgets. De drie kandidaten van de maand april 2017 zijn allereerst Sabine van der Plas; medeoprichter van het verhalenplatform Sweek voor de smartphonegeneratie. Dan is er Steffi Noordink, 3D printmedewerker bij Saxion Fablab Enschede. En Beatrix Bos; sustainable innovation student en lid van het Solar Team Eindhoven. 

Bekijk de website van Techgirl