In regio Eindhoven komt het grootste houten gebouw ter wereld te staan. De voorbereiding is gestart en het plan wordt naar schatting eind 2020 opgeleverd. ‘De Dutch Mountains’ brengt ons dan een multifunctionele omgeving met een mix van gebruikers, functies en activiteiten. Technologiebedrijven zullen hier hun interactieve werkomgeving vinden, kenniswerkers kunnen er verblijven en meetings gaan plaatsvinden in inspirerende, comfortabele ontmoetingsplekken.

 

Het concept is vanaf het begin ontwikkeld in samenwerking met technologiebedrijven en dienstverleners, die normaal gesproken pas aan het eind van een project betrokken worden. Zij ontwikkelen een ‘smart ecosysteem’ waarin de gebruiker centraal staat. Door updates en upgrades is het complex continu in ontwikkeling en voldoet het mettertijd beter aan de behoeftes. Ruimtes worden zo gebouwd dat zij andere functies kunnen krijgen en kunnen meebewegen met veranderende marktomstandigheden.

 

Middels dit project wordt de nieuwe standaard gezet voor duurzaam en circulair ontwikkelen. De technologie gaat zorgen voor een gezondere omgeving met een hoge luchtkwaliteit. Het zelfvoorzienende complex gebruikt de nieuwste technieken voor de processen rondom energie, water, afval en materialen. Het casco van het gebouw wordt gemaakt van hout, wat bijdraagt aan de vermindering van co2 uitstoot. Het project was in 2017 finalist voor de World Changing Ideas Awards van het internationaal toonaangevende innovatieplatform Fast Company.

 

The Dutch Mountains wordt een 440 meter lang horizontaal gebouw waarin meerdere organisaties hun kantoren zullen vestigen. Zij zullen gebruik maken van allerlei gedeelde voorzieningen zoals conferentieruimtes, een auditorium, horecagelegenheden en een groen park. Ben je benieuwd naar hoe dit er uit gaat zien?

Bekijk de 360 graden preview vanuit de toekomstige binnentuin

 

 

Interesse in verduurzaming?

Bezoek volgend jaar ook de All Energy Day!

 

Bron