De grootste arcadehal van de Benelux is geopend in Utrecht. Gamen van classics als Mario Kart tot een nieuwe 4D-cabine.

 

In april 2017 is in het centrum van Utrecht de grootste arcade-gamehal van de Benelux geopend. Gamestate heet de 1000 m2 tellende hal. “We hebben een flipperkast, airhockey, Mariokart, de grootste Pac-Man van de wereld, grijparmen, maar ook moderne games die je kunt spelen in een grote 4D-cabine, zoals Flappy Bird, Angry Birds en Candy Crush.” zegt Gamestate-eigenaar Roel Veltmeijer tegen RTL EditieNL.

 

Wie denkt dat de arcadehal alleen voor gameverslaafde jongeren is, heeft het mis. Veltmeijer: “Ik verwacht juist het tegenovergestelde, die gameverslaafde jongeren blijven volgens mij gewoon achter die computer in hun kamer zitten. Tegenwoordig hebben mensen weer vaker de behoefte aan een avondje uit. Variërend van vriendengroepen tot liefdespartners. Stelletjes, koppeltjes. We zien heel veel dates.” Een bezoeker die met zijn vriendin is gekomen aan lacht:”Dit is een van de weinige dingen die we samen kunnen doen zonder ruzie te krijgen.”

 

arcadehal

‘Bing’ uit GTST heeft geluk bij de spelautomaat. © Jan de Groen

 

Gamers vinden het sociale aspect steeds belangrijker. “Vroeger speelde je thuis samen. Eerst met z’n tweeën, daarna met z’n vieren. Maar dat multiplayen gebeurt nu grotendeels online. In zo’n arcadehal ontmoet je allemaal mensen die in ieder geval ook van games houden. En door alle verschillende games, heb je ook een heel breed publiek.” zegt Steven Saunders van Gamekings.

 

Utrecht is een echte studentenstad, Gamestate verwacht daarom dat de jongvolwassenen van 16 tot 26 jaar de grootste doelgroep wordt. En wat betreft de verdeling tussen mannen en vrouwen zit het ook wel goed. “Als we naar de likes op onze Facebook-pagina kijken, zijn het 55% mannen en 45% vrouwen: mooi verdeeld dus.”

 

Lees ook:

Game-team wint 11 miljoen dollar

 

Bekijk meer over Gamestate op de website:

Website van Gamestate

Artikel op RTLnieuws.nl