Heb jij last van een Nintendo-nek of een smartphoneduim? Inmiddels weten we dat lang achter de computer zitten niet goed is voor je houding. Met deze objecten corrigeer je je postuur.

 

Asana is de naam van de collectie van 5 objecten die je werkhouding corrigeren. Zo is er een ronde houten stok die je onder je pols legt terwijl je het toetsenbord gebruikt, waardoor je de spieren in je polsen oprekt. Een rubberen kussen dat je op een standaard stoel legt corrigeert je houding. Het houten voetenplankje maakt dat je benen actief blijven en de rubberen band gebruik je om je armspieren te stretchen.

 

“Deze tools verbeteren je je houding, maken je spieren sterk en stimuleren de bloedsomloop,” verklaart bedenker Mirjam de Bruijn, die dit schooljaar afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Daarbij vind ze de minimalistische vormgeving belangrijk, het moet er niet uit zien als medische apparatuur.  “De collectie is zo vormgegeven dat het er aantrekkelijk uitziet en aansluit bij een moderne stijl, in tegenstelling tot wat er op de markt is.”

 

Ondanks de toename van flexibele kantoren en co-working ruimtes, is er niets gebeurd om de gezondheidsproblemen die deze kantoren met zich mee brengen te verhelpen. “De meubels zijn vaak niet gemaakt voor kantoren en kunnen niet aan je eigen ergonomie aangepast worden. Steeds meer mensen eindigen bij de fysiotherapeut met klachten als slechte doorbloeding, rugproblemen en rsi.”

 

 

Lees ook: Gadget voor time tracking