Hij was pas 17 toen hij Team Liquid oprichtte. Nu is het bedrijf van Victor Goossens (34) letterlijk een miljoenenbedrijf met meer dan honderd medewerkers en professionele game-teams in tien competities.

 

Vanuit zijn eigen skybox, omringd door sponsors en fans, zag ondernemer Victor Goossens afgelopen weekend zijn Team Liquid het grootste game-toernooi ooit, The International, winnen. Met de overwinning won Team Liquid 10,8 miljoen dollar, maar dat gaat niet direct naar de bedrijfskas. De vijf Dota-spelers van Team Liquid zijn nu allemaal miljonair. “Dat is zo in hun contract opgenomen.” Als je niet in de game-wereld zit, is het moeilijk om voor te stellen hoe groot en professioneel de industrie is. Goossens: “Er gaan miljarden in om en voor de fans zijn de professionals echt helden.” Het is in de e-sportswereld gebruikelijk dat prijzengelden grotendeels naar de spelers gaan. “Ze krijgen tussen de 1 en 2 ton salaris per jaar. Dat is voor talenten zoals zij redelijk weinig, maar daar hoort dus wel een flink aandeel van het prijzengeld bij.”

 

Team Liquid is gestationeerd in Utrecht. Daar is ook de trainingslocatie: acht lege slaapkamers met razendsnelle computers. “Zo’n 4 à 5 keer per jaar komt een team hier om twee weken volledig gefocust te zijn. Het gaat om online games, dus je kunt prima vanuit huis trainen, maar als je bij elkaar bent is het nabespreken een stuk makkelijker. Je kunt elkaar beter confronteren met problemen.”

 

Het team won afgelopen weekend met Dota 2, een strategie-oorlogsspel waarbij twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen. Nooit eerder was de prijzenpot zo hoog bij een game-toernooi: in totaal werd er 24 miljoen dollar verdeeld. Dit toernooi wordt dan ook gezien als het equivalent van een WK.

 

 

Lees ook:

Utrecht heeft grootste arcadehal van BeNeLux

 

Bron