Zoals in het eerdere artikel ‘Wat is nog de waarde van een CV’ duidelijk werd, hebben werkgevers tegenwoordig meer nodig om een goed beeld bij een sollicitant te krijgen. Wat een waardevolle toevoeging kan zijn, is een videosollicitatie. Een beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden. Hoe pak je dit goed aan?

 

GreenGenius wil net als veel andere werkgevers een beeld krijgen bij wie jíj bent. Het is daarom belangrijk om je video persoonlijk te maken en te waarborgen dat het bij jou past. Daarbij moet de video uiteraard ook bij het bedrijf passen. Luister goed naar wat iemand van je vraagt, als je het verzoek krijgt een videosollicitatie te sturen. Het is niet de bedoeling dat je één standaard videosollicitatie doorstuurt naar diverse organisaties.

 

Hoe zorg je voor een goede videosollicitatie? GreenGenius biedt je een paar handige tips over waar je op moet letten:

  • Lengte: houd je video kort; maximaal anderhalve minuut.
  • Script: bedenk van tevoren wat je wilt gaan zeggen en maak hiervan een script. Lees het niet letterlijk op! Wees jezelf en oefen je verhaal net zo vaak totdat je verhaal natuurlijk voelt. Zorg ervoor dat je niet klakkeloos de informatie uit je CV opnoemt maar juist je persoonlijke kenmerken benadrukt.
  • Kwaliteit: zorg dat zowel beeld als audio in orde zijn en van hoge kwaliteit.
  • Kleding: kies zorgvuldig je outfit. Zorg voor een nette uitstraling, maar blijf jezelf.
  • Houding: maak het persoonlijk en kijk in de camera. Ga bij voorkeur staan, dat geeft gelijk een actievere indruk dan wanneer je op een bank of stoel zit.
  • Omgeving: denk goed na over waar je de beelden opneemt. Houd rekening met licht en achtergrondgeluiden.
  • Creativiteit: een video biedt de mogelijkheid om jouw creativiteit te uiten. Bedenk wel in welke mate dit past bij het bedrijf. Heb je hulp nodig bij (creatief) monteren? Wellicht kan iemand in je eigen netwerk je hierbij helpen.
  • Check: voordat je je videosollicitatie opstuurt, zorg dat je de video eerst hebt laten zien aan een vriend/vriendin. Hij of zij kan je eerlijke feedback geven wat weer andere inzichten kan bieden.
  • De laatste, en zeker niet onbelangrijke tip: benadruk waarom je juist bij díe organisatie wil werken. Aan het eind van de video kan je een heldere call to action toevoegen, om respons te stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je vertelt dat je er ontzettend naar uit kijkt om persoonlijk kennis te maken.

 

Ga je binnenkort op een sollicitatiegesprek?

Zorg dan dat je ook dit artikel hebt gelezen.

 

Bron