De Be.e is de eerste elektrische scooter die volledig in Nederland is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

 

Het lijkt wel een trend om productie terug naar Nederland te halen. Zagen we net de fiets uit twee platen, volgt nu de elektrische scooter die volledig in Nederland is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Be.e is daarmee de eerste e-scooter van Nederland. Maar dat is nog niet alles.

 

De Be.e. is ’s werelds enige gemotoriseerde voertuig waarvan de dragende structuur uit biologische grondstoffen bestaat. De body (de zgn. monocoque) is gemaakt van biocomposiet – in dit geval hennepvezels van Groningse teelt die met een (deels) bio-based polyester zijn geïmpregneerd. Lichtgewicht en duurzaam.  

 

De elektrische scooter Be.e ziet er eigenwijs uit en zal de hoofden doen draaien als je ermee voorbij zoeft. Het ontwerp van designstudio Waarmakers showt handgestikte zadels, een groot windscherm met nano-coating, brede banden voor een stoere look, en de LED verlichting.

 

De aandrijving is met 4kW de hoogste in haar klasse. In snor-uitvoering (25km/h) is de actieradius 110km, de brom-variant brengt je tussen de 70 en 80km ver voor je hem in 4 uur weer helemaal vol laadt. Extra luxe is een achteruitrij-versnelling voor gemakkelijk manouvreren. Die heeft verder alleen de zwaarste motor (je kan het ook auto op 2 wielen noemen) zoals een Honda Goldwing aan boord. De prijs is €6900.

 

 

Amsterdam heeft nu deelscooters

 

Bron