Op de Global Grad Show wordt Nederland vertegenwoordigd door 1 graduate van de Design Academy in Eindhoven en 4 afstudeerders van de TU in, alweer Eindhoven.

De beste 150 designstudenten van 92 instituten in 43 landen. Dat zijn de klinkende cijfers van de Global Grad Show die afgelopen maand te zien was in het net zo imposante Dubai. De afstudeerexpositie maakte onderdeel uit van de Dubai Design Week, waar we iedere oktober in Eindhoven de bekendere variant van houden.

Zonder uitzondering denken de afstudeerders na over maatschappelijke vraagstukken als discriminatie, milieu, medische zorg of voedselschaarste.

De Taiwanese DAE-studente Yi-Fei Chen was wereldwijd te zien met haar Tear Gun, een geweer waarmee je tranen schiet als het je aan woorden voor de juiste reactie op iets kwetsends ontbreekt.

Website

Van Felix Ros zagen we Stewart II, een tactiele interface waarmee je interacteert met je autonoom rijdende auto.

Website

Mantas Palaima toonde in Dubai zijn SCIFT; een interface voor je zelfrijdende auto zonder afleidend tastscherm maar met Lego-achtige bediening.

Website

Onda is het project van Joca van der Horst. Het decoratieve schilderij van textiel zuivert de lucht.

Website

Awair van José Gallegos Nieto is een tafeltje voor in de auto dat met zes robotmotortjes waarop je kan werken zonder dat je je taken in een zelfrijdende auto verzaakt.

Website

De winnaar van de show, want in de Golfstaten moet er natuurlijk een winnaar zijn, is een sieraad dat een gebroken pols kan fixeren.

 

Lees ook: CloudCuddle van student Lotte is een hit