Superirritant als degene met wie je zit te werken midden in je verhaal op z’n smartphone kijkt. Het ding maakte geeneens geluid! Is jouw verhaal zo weinig interessant dat hij afleiding zoekt?

 

Alles is al bedacht. Een groep vrienden legt tijdens hun etentje alle smartphones op een stapel. De eerste die zijn telefoon pakt, pakt ook de rekening op. Effectief, want een dure sanctie. Hoewel je waarschijnlijk de hele avond praat over de regels en of je wel mag kijken of je baas die belangrijke email al gestuurd heeft. 

Dan zijn er nog allerhande telefoonkluisjes voor een unplugged avond. Het Nederlandse PhoneCell van Ingmar Larsen (bedenker van de legendarische noPhone) en Maarten Langbroek (i.o. aan de TUD) is er één is. Je stopt je telefoon in het doosje, stelt een tijd in en mag er pas weer bij als de tijd om is. In de tussentijd kun je niet afgeleid worden omdat je telefoon in die metalen doos geen ontvangst heeft en er met dan aan de Britse wetenschapper Faraday geen enkel whatsappje of insta door dringt. 

Mister Uitpakparty David Lemereis van Bright weet weer op hilarische wijze te testen wat zo’n smartphone-anti-verslaving-kooi-van-Faraday nou eigenlijk voor je doet, en geeft als afsluiter een paar tips die het proberen waard zijn:

 

 

Nog meer tips?

 

PhoneCell NoPhone